Utrustning för dig som vill spela ishockey

Att spela ishockey kan vara en dyr historia eftersom du kommer behöva investera i en massa utrustning, utrustning som skridskor, skydd för över och underkropp, klubba och hjälm. Det finns olika typer av hjälmar att välja mellan och det är en bra ide om du först testar olika för att se vilken som passar dig bäst.

Hockey när du blir äldre

Det är inte bara ungdomar som kan spela ishockey utan det kan du även göra när du blir äldre. Det är förstås inte samma fart och fläkt men det är minst lika roligt att spela någon eller ett par gånger i veckan med sina vänner. Det går att hyra istider i de flesta hallar om man skulle vilja det annars går det alltid att spela på naturis om det är tillräckligt kallt ute. Se dock till att kolla upp hur pass tjock isen är så ni kan spela hockey på den sjö som frusit till is. Skotta bort snö om det behövs sedan är det bara att spela.

Titta på ishockey

Som hockeyintresserad har du säkert kollat på massvis med matcher från SHL och suttit uppe sent på nätterna för att titta på NHL. Har du aldrig varit på en match live är det något du bara måste göra, det är en härlig inramning som du sent kommer att glömma. Om man har ett riktigt stort intresse för hockey så kan YouTube vara till god hjälp för att se sina favoriter på isen. Det finns hur mycket som helst att leta fram. Vi har valt ett klassisk hockeymål gjord av Foppa. Se Peter Forsbergs straff 1994 i Lillehammer och OS.

Lycka till med hockeyn!