Hur är det att vara NBA-supporter?

NBA står för National Basketball Association och det är en professionell basketliga i USA. Där har du kunnat se stjärnor som Michael Jordan, Magic Johnson och många fler dribbla och sätta bollen i korgen. Om du inte är så insatt i just basket kanske det är svårt att förstå tjusningen med att vara en NBA-supporter.

Saken är den att det finns så många fantastiska NBA-spelare som gjort sig ett namn genom åren. Att vara supporter till den amerikanska basketligan är inte så vanligt här i Sverige och det är inte alltid så lätt att få tillgång till matcherna som spelas.

Basket i Sverige

Basket är inte alls lika stort i Sverige som till exempel fotboll och ishockey, men det finns ändå de som spelar basket i Sverige. Det Svenska Basketbollförbundet har funnits sedan 1950-talet och genom dem kan du få information om lag och matcher som spelas. Det finns både en basketliga för herrar och en för damer här i Sverige. Sverige har också flera landslag inom sporten som är med och tävlar vid stora evenemang. Basket är inte så uppmärksammat här vilket vi tycker är lite synd, det är en spännande sport både att spela och titta på. Svensk basket har dock ökat under senare år.

Supporterprylar för NBA-supporters

När du är supporter för ett speciellt lag är det alltid kul att ha prylar som visar det. Om du vill ha supporterprylar för NBA är det inte så vårt att hitta, det finns att hitta här bland annat. Kepsar och matchlinnen är väldigt populära supporterprylar och det finns med lag som Los Angeles Lakers, Chicago Bulls och Boston Celtics. Kanske hittar du ett matchlinne med namnet på din favoritspelare? Visa världen att du älskar basket så kanske fler får upp ögonen för sporten. Du kan även prova att börja spela basket om du vill, det finns lag på många orter från norr till söder.